Magyarkanizsán állították fel az Európa-labirintust

Szerbiában a lakosság több mint fele támogatja az ország uniós csatlakozását, amelyről az idén kezdődtek a tárgyalások Brüsszellel.

Szerbiában először Magyarkanizsán állították fel az Európa-labirintust. A budapesti székhelyű Európa Ház emelte építmény 2012-ben tíz EU-s városban népszerűsítette és tájékoztatta az embereket az EU bővítési politikájáról a Nyugat-Balkánnal kapcsolatban.

Az Európa-labirintusban tudni kellett a választ arra is, melyik a legelterjedtebb nyelv az unióban, vagy mely országok csatlakoztak 10 évvel ezelőtt. Aki bizonytalan volt, a kijáratnál minden kérdésre választ kapott.

Szerbiában a lakosság több mint fele támogatja az ország uniós csatlakozását, amelyről az idén kezdődtek a tárgyalások Brüsszellel. A fiatalok többsége azt várja az integrációtól, hogy otthon is képes lesz boldogulni.

A Híradónak nyilatkozó Mosó Viktor abban bízik, hogy több lesz a munkalehetőség, s nem lesz szüksége külföldön munkát vállalnia. Mások azonban éppen abban reménykednek, hogy uniós polgárként könnyebben találják meg a számításaikat külföldön.

Az Európa-labirintus Magyarkanizsa után Szabadkán és Topolyán is segít megválaszolni a bővítéssel kapcsolatos kérdéseket.