Pásztor István: Nem féltem, és most sem félek

Nem tesz feljelentést a VMSZ elnöke Gaudi-Nagy Tamás kijelentései miatt, a tegnapi napot pedig lezártnak tekinti. A korábban a Jobbik frakciójában ülő politikus hazaárulónak nevezte Pásztor Istvánt, és azt mondta, megérdemelte, hogy leköpték, egyébként pedig a hazaárulók lámpavason szoktak lógni. E kijelentések a VMSZ vezetője szerint Gaudi-Nagy Tamást, és az általa megjelenített nemzetpolitikai opciót minősítik. Mint fogalmazott: harcedzett ember, találkozott már olyanok bitangokkal, akik ilyeneket mondtak, akkor sem félt, és most sem fél.

Gaudi-Nagy Tamás kijelentései önmagát és a tegnapi napon történteket minősíti. Ez a mindegy, hogy mi van, csak szitkozódni, áskálódni, gyalázkodni lehessen. Ez a fajta közéleti szerepvállalás jellemezte az urat, és az általa megjelenített politikai opciót az elmúlt időszakban – jelentette ki Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke az M1 Ma reggel című műsorában.

A politikus korábban a műsorban azzal vádolta a VMSZ elnökét, hogy nem tett meg mindent azért, hogy Vajdaság területi autonómiát kapjon, ezért hazaárulónak nevezte, és szerinte megérdemelte, hogy leköpték. Azt is mondta, hogy „a hazaárulók lámpavason szoktak lógni”.

Arra a kérdésre, tesz-e lépéseket Gaudi-Nagy Tamás kijelentései miatt, Pásztor István azt válaszolta: nem tesz feljelentést, a tegnapi napot pedig lezártnak tekinti. Nincs benne sem a magyarok, sem Magyarország, sem a magyar közélet iránt keserűség. Ami pedig a lámpavasas kijelentést illeti, én egy harcedzett ember vagyok, találkoztam már olyan bitangokkal, akik ehhez hasonlókat mondtak, akkor sem féltem, és most sem félek – fogalmazott a VMSZ elnöke.

Hozzátette: egy olyan ország, és egy olyan nemzet építésében érdekeltek, mely kiveti magából azokat, akik ilyen mondatokat mondanak.

Mint ismert, tegnap az egyik hírportál arról számol be, hogy a Parlament előtt a földtörvény ellen tüntető Gaudi-Nagy Tamás a megafonon keresztül megszólította Pásztor Istvánt, és ezután tüntetők egy csoportja körbevette, szidalmazta és megköpködte. Az Országgyűlés alakuló ülésére vendégként érkező vajdasági politikus a szabad véleménynyilvánítással való visszaélésnek nevezte a történteket.

A Ma reggelben arra hívta fel a figyelmet: meglepő, hogy a Kossuth téren egy jelentős közéleti eseményt nem biztosítottak fokozott rendőri jelenléttel. Így az atrocitás során nem volt senki a rendőrség kötelékéből, aki meg tudta volna védeni. Ez azért tanulságos, mert ha velem megtörténhetett, mással is megtörténhet – hangoztatta a politikus.

Pásztor István a műsorban megköszönte, hogy valamennyi párt kiállt mellette. Nem hiszi, hogy ami tegnap történt, az ominózus csoporton kívül másnak is a véleménye. Senki nem lehet a része a közéletnek, Magyarország mindennapjainak ilyen módon – szögezte le.