Csütörtökön búcsúztatják Kerekes Gábor fotográfust

A Balázs Béla-díjas fotográfustól, érdemes művésztől csütörtökön 14 órakor vesznek búcsút barátai, kollégái és tanítványai a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben - közölte a Magyar Fotóművészek Szövetsége kedden az MTI-vel.

Kerekes Gábor életének 69. évében, hosszú betegség után április 18-án hunyt el Budapesten. Kerekes Gábor a mai magyar fotográfia egyik legsikeresebb alkotója volt nemzetközi szinten is. Pályája kezdetén a Budapesti Fényképész Szövetkezetnél, majd a Vasipari Kutatóintézetnél volt fényképész, 1985-től a Képes 7, 1990-től a Képes Európa fotóriportere volt, majd szabadúszó lett. 1981-ben a Dokumentációs csoport egyik alapítója volt, 1986-tól a Fiatal Fotóművészek Stúdiója művészeti vezetőjeként dolgozott.

Európai és amerikai galériák rendszeres kiállítója volt. Sajátos vizuális stílust és iskolát teremtett, melyet oktatómunkájában is képviselt.

1990-ben Balázs Béla-díjjal tüntették ki, 2009-ben pedig érdemes művész címet kapott több évtizedes művészi és művészetoktatói tevékenysége elismeréseként. Főbb művei közé tartozik a Hetvenes-nyolcvanas (2004) és az Elszállás (2008) című.