Megnyitott a Holnemvolt Park

Megnyitott a Holnemvolt Park az egykori budapesti vidámpark területén. Az új családi élményparkban jelenleg 30 különféle állatfajt mutatnak be, köztük struccokat, lámákat, tevéket, szarvasféléket és vaddisznókat is. Mától ismét működik többek között a műemléki oltalom alatt álló régi körhinta, a barlangvasút és a hullámvasút is.

Sikítozva nevettek a gyerekek az elvarázsolt kastély hordójában. A Holnemvolt Park régi-új játéka még mindig lenyűgözi a legkisebbeket, de nem csak emiatt érkeztek látogatók a szabadidőparkba. Mostantól ugyanis, újra fel lehet ülni a hullámvasútra, vagy utazni a Dzsungel mesevasúton. Elsőként gyerekek érkeztek.

A Holnemvolt Parkban mostantól állatok is élnek. 30 különféle fajt lehet megnézni, sőt néhányat meg is lehet simogatni, a tevékre pedig fel is lehet ülni.

A Holnemvolt Park az egykori Vidámpark területén épült, amelyet tavaly csatoltak az Állatkerthez, amely a főpolgármester szerint ma az ország leglátogatottabb kulturális intézménye, évi egymillió vendéggel. „Tevékenységi körébe tartozik a klasszikus állatkerti funkciót meghaladóan, a tudományos kutatás, a természetvédelem, az oktatás és ma már a tömegszórakoztatás valamint a kulturális örökség védelme és gazdagítása is” – mondta Tarlós István, főpolgármester.

A park fejlesztése a megnyitóval még nem fejeződött be. A főigazgató azt mondta: a helyhez kötődő értékeket hosszú távon is meg akarják őrizni. „Megváltozott arculattal, sok mindent a régiből most még megtartva, akár olyan félig romos épületeket is, amelyek használhatók átmenetileg ezekre a célokra, ezek a közönség számára rendelkezésre állnak” – mondta Persányi Miklós, az Állat-és Növénykert főigazgatója.

Az új park területére az állatkerti belépők is érvényesek, de olyan jegyet is lehet váltani, amely csak a Holnemvolt Parkba szól.

Megnyílt a Holnemvolt Park az egykori Vidám Park területén