Újra elindul a Ki nyer ma? című vetélkedő

Feléled a Ki nyer ma? című komolyzenei vetélkedő a Bartók Rádión, amely több mint 40 évig volt műsoron, végül 2007-ben állították le, a tervek szerint azonban havonta egyszer ismét jelentkezik.

A Ki nyer ma? című komolyzenei vetélkedő először 1969 márciusában volt hallható a Kossuth Rádióban - ezután csaknem 40 évig volt műsoron, egészen 2007-ig.

Csaknem hét év után szólalt meg újra a legendás szignál az Astoria hotelben. A szálloda, amely a kezdetektől a helyszíne volt a vetélkedőnek, idén ünnepli a 100. születésnapját. Ez alkalomból a Bartók Rádióval úgy döntöttek, újra életre keltik a népszerű kvízműsort.

Aki kérdezett, Czigány György volt, akit rengeteg élmény fűz ehhez a műsorhoz. „Volt olyan is annak idején - amikor itt még nem volt légkondicionálás -, hogy az ablak nyitva volt és kidugtuk a mikrofont, ha valaki onnan akart válaszolni a járdáról, akkor onnan is tudjon. És akkor egy egész tömeg gyűlt össze”- mesélte a műsorvezető.

Az új széria első nyertese Hont Pál volt, aki már tapasztalt játékosnak számít a műsorban, a 2007-es utolsó adásban is játszott.

A Ki nyer ma? megújult formában a tervek szerint minden hónap utolsó péntekén lesz hallható a Bartók Rádió műsorán.

Újra élőben sugározza a Ki nyer ma? című vetélkedőműsort a Bartók Rádió