Nemzetközi nanotechnológiai poszterkonferencia negyedszer

A negyedszerre megrendezett virtuális konferencián hazai kutatóktól a szén nanocsövek és arany nanorészecskék gyógyászati alkalmazásaival kapcsolatban szerezhetők információk.

Hétfő reggel startolt és péntek estig tart a NanoTudomány Nemzetközi Közössége (The International NanoScience Community) által szervezett Nanoposter 2014 – IV. Virtuális Nanotechnológiai Poszterkonferencia - írja közleményében a portál.

A nemzetközi seregszemlén a tudományos közösségi hálózat 7200 tagja előtt mutatkoznak be a világ különböző egyetemeiről és kutatóintézeteiből érkező vegyészek, fizikusok, biológusok, orvosok és mérnökök. A nanotechnológia aktuális kérdéseit és legfrissebb eredményeit bemutató posztereket közvetlenül kommentálhatják a virtuális tárlat látogatói és kapcsolatba is léphetnek a témán dolgozó kutatókkal.

A Nanopaprika, mely az alexa.com weboldal-látogatottságot mérő adatbázis alapján az ötödik legnépszerűbb angol nyelvű nanotechnológiai oldal, küldetésének tekinti, hogy a közösségi hálózatok által nyújtott lehetőségeket ötvözze a tudományos ismeretterjesztéssel és a szakmai együttműködések megteremtésének lehetőségével.

A tagok által kezdeményezett kutatói fórumon egyenlő eséllyel indulnak a fejlődő országok tudósai is. A virtuális tér lehetővé teszi, hogy az utazási és szállás költségeket megspórolják a résztvevők.

A 2011-től évente megrendezett netes konferencián a magyarországi eredmények mellett ezúttal angliai, szerbiai, osztrák, malajziai, indiai, egyiptomi, lengyel és líbiai tudományos műhelyek kutatásai kerülnek bemutatásra. Anyagtudományi kötődésű munkák éppúgy megtalálhatók a projektek között, mint biológiai nanokémiai vizsgálatok.

Hazai kutatóktól a szén nanocsövek és arany nanorészecskék gyógyászati alkalmazásaival kapcsolatban szerezhetők információk. A virtuális konferencia nyitott a nanotechnológia legújabb vívmányai iránt érdeklődők számára is.