Hatodszorra rendezték meg a MERI-t

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) és az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) a Magyar Paralimpiai Bizottsággal közösen a rendezi meg a sportnapot az OORI XII. kerületi főépületében.

Paralimpikonokkal és olimpikonokkal sportolhatott együtt több száz mozgáskorlátozott fiatal Budapesten. A rendezvényen csaknem 20 sportágat lehetett kipróbálni, a kerekesszékes kosárlabdától az íjászatig. A szervezők bíznak benne, hogy a sportnap nem csak egy jó indok a mozgásra, de a hazai paralimpiai csapatnak is utánpótlást toborozhatnak.

Ülőröplabdát, lovaglást, kerekesszékes karatét és vívást is kipróbálhattak fogyatékkal élő fiatalok a budapesti sportnapon. Többségük mozgáskorlátozottként vett részt a rendezvényen.

A fogyatékkal élőknek paralimpikonok, illetve világ- és Európa-bajnok parasportolók segítettek elvégezni a gyakorlatokat. Czene Attila olimpiai bajnok úszó szerint egy ilyen rendezvény azért is fontos, mert segít abban, hogy a mozgáskorlázottak és az egészséges emberek jobban megismerjék egymás életét.

A sportnap házigazdája, Dani Gyöngyi ötszörös ezüstérmes paralimpikon vívó mellett jelen volt Juhász Veronika és Juhász Tamás vívó, Engelhardt Katalin és Ráczkó Gitta úszó, Farkas László teniszező és Pálos Péter asztaliteniszező is.
A sportnapon évről-évre több százan vesznek részt, az aktív sportolók és az érdeklődők mellett olyan önkéntes segítők is, akik mozgásszervi rehabilitációval foglalkozó szakemberek vagy annak tanulnak.

Magyarországon csaknem kétszázötvenezer mozgáskorlátozott ember él, közülük csupán ötszáz főnek van sportigazolványa, amellyel hivatalos versenyeken is részt vehet.