Sokan nekimentek Schiffer Andrásnak

"Náci, görény, sunyi kis mocsok." Schiffer András szerint ilyen üzeneteket kapott azután, hogy hétfőn az ATV-ben azt mondta, hogy ugyan elhibázottnak, és tévesnek tartja a Szabadság téri német megszállás emlékművének elképzelését, de az emlékmű körüli cirkuszt túlzásnak tartja.

Közösségi oldalán Schiffer András azt írta: volt, aki leköpéssel, mások utcai lincseléssel fenyegetik. Az LMP-s politikus mindezekhez hozzátette: az idézetek a magukat demokratának tartó polgártársaitól valók. Szerinte bírálói egy gyűlöletcsoporthoz tartoznak, akik semmiből sem tanulnak.

„Az a hisztéria, ami keletkezett mélyen túlméretezett. Ez a helyzet” - Schiffer András ezt mondta az ATV stúdiójában, miközben a Szabadság téren a baloldali szövetség több politikusa tüntetett az 1944. március 19-ei német megszállás áldozatainak emléket állító szobor ellen. Az LMP társelnöke túlméretezett hisztériának minősítette azt, ami történik. „Úgy beállítani, hogy az, aki március 19-e kapcsán emlékművet állít az gyakorlatilag a fasisztákkal árul egy gyékényen, tehát azért ne haragudjon de ez enyhe túlzás. Főleg akkor enyhe túlzás, amikor március 19-ről maga a hitközség is megemlékezik" – mondta Schiffer András, az LMP társelnöke.

Schiffer András világossá tette, hogy elhibázottnak, és tévesnek tartja a Szabadság téri emlékmű elképzelését, ugyanakkor szerinte, az ellenzék jobban tenné, ha azokkal a problémákkal foglalkozna, amelyek a választási kudarchoz vezettek. A beszélgetés során Schiffer András nyomatékosította, hogy ő maga is holokauszt túlélők leszármazottja. Ezzel együtt is hangsúlyozta: az emlékmű körüli cirkuszt túlzásnak tartja.

„Náci, görény, sunyi kis mocsok” - Schiffer András saját bevallása szerint ilyen üzeneteket kapott az interjú után. Ráadásul azoktól, akiktől nem erre számított.

Szabó Zoltán a Demokratikus Koalícióból simán lenácizott. Egy volt bírósági szóvivő görénynek, "aljas sunyi kis mocsoknak" nevezett, egy már korábban elhíresült nyelvész leköpéssel, mások utcai lincseléssel fenyegetnek - ezt írta közösségi oldalán Schiffer András. Az LMP-s politikus mindezekhez hozzátette: az idézetek a magukat demokratának tartó polgártársaitól valók. Szerinte bírálói egy gyűlöletcsoporthoz tartoznak, akik semmiből sem tanulnak.

Nem sokkal a bejegyzés után az LMP is reagált az interneten a Schiffer Andrásnak üzengetőkre. A párt azt írta: az LMP nagyon sokak szemét kezdte el szúrni, hogy április 6-én bejutott a Parlamentbe. Illetve, hogy akkor sem engednek az elveikből, ha ötször ennyi támadást kapnak.