Irodát nyitott a Fáy-alapítvány Nyíregyházán

Irodát nyitott az OTP Fáy András Alapítvány Nyíregyházán; a létesítményben foglalkoztatott öt pályakezdő fiatal április közepétől pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási tréningeket szervez a térség általános és középiskolás diákjainak

A nyírségi iroda az alapítvány által 2012. szeptemberétől működtetett budapesti Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpont részlege.

A központot az Új Széchenyi Terv társadalmi megújulás operatív programja keretében hozták létre, az Európai Unió és a magyar állam 1 milliárd 103,5 millió forint összegű pályázati támogatásából.

A nyíregyházi iroda öt pályakezdő munkatársát februárban választották ki, akik öt héten át a fővárosi központban sajátították el a munkájukhoz szükséges feladatokat.

Az iroda a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely Takarékpalota-épületében található, s az alkalmazottak 14 hónapon át végeznek szervezői és kutatói munkát, illetve a tréningeket tartják majd az iskolásoknak pénzügyi témakörökben.

Az 1999-ben alakult OTP Fáy András Alapítvány célja, hogy az általános- és középiskolások minél nagyobb számban sajátítsák el az alapvető pénzügyi-, gazdasági- és gazdálkodási ismeretanyagokat, s megfelelő tudással rendelkezzenek az életvitelhez, életvezetéshez szükséges majdani egyéni döntések meghozatalához.

Az alapítvány 2003. óta mintegy 1200 magyarországi iskolával tart fenn folyamatos kapcsolatot, tananyaggal, tankönyvekkel, képzési metodikával, tréningekkel, tudástár és adatbázisok kialakításával segíti a diákok pénzügyi ismereteinek bővítését.

Az alapítvány Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja folyamatosan figyeli a nemzetközi trendeket is, s állandóan fejleszti a szakmai tananyagot.

A ismeretanyagot eljuttatják a halmozottan hátrányos helyzetű térségekbe is, így nyitották meg az oktatóközpont irodáját Nyíregyházán, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelyén.

A Fáy-alapítványnak van egy könyvtárfejlesztési programja is, 2012-ben például 100 iskolának juttattak el 180-180 ezer forint értékű könyv-, CD- és DVD-, valamint e-könyv-olvasót.