Hamis Google appokkal zsebelik ki a vevőket

Volt egy jó hétvégéjük a cseles hamisítóknak a Windows Phone Store-ban: gyakorlatilag csak egy írásjelre volt szükség a nagy bizniszhez. Nem áprilisi tréfa.

Bizonyára szép pénzt hozott a konyhára az a féltucatnyi hamis Google applikáció, amit a Microsoft áruházában árusítottak. Néhány napja jelentette be a redmondi óriás, hogy az eddigi vitákkal felhagyva együttműködik a Google-lal alkalmazásai támogatásában.

Fel is tűnt az Áruházban íziben a népszerű Hangouts, a Google Voice, a Google Search, a Google+, a Google Maps, és a Gmail. Kivétel nélkül mindegyiket 1,99 dollárért árulták – ami ingyenes applikációkért azért borsos ár. Pláne, hogy még csak nem is működtek.

hamis Google alkalmazások a Windows Phone Store-ban

Csak a mindenütt hozzáférhető alkalmazások képeit kellett felmásolni…Úgy esett, hogy az úgynevezett fejlesztők „Google, Inc.” (Google vessző Inc.) néven hoztak létre fiókot az áruházban a „Google Inc.” helyett… A Microsoft azóta már eltakarította a csalás nyomait. A felhasználók pedig tűnődhetnek, mennyire lehet szigorú az a kontroll, ami egy vessző különbséggel megengedi a visszaélést a legnagyobbak nevével.

Jobb lesz figyelni, mi lesz a következő ötlet: dupla szóköz?