A nők kevesebb kockázatot vállalnak, mint a férfiak

Nőnap alkalmából feltárjuk, hogy a nők miért óvatosabbak az interneten, mint a férfiak.

Egy tanulmány szerint a nők ugyanolyan lelkesen használják az internetet, mint a férfiak, éppen csak teljesen különböző módon. A Kaspersky Lab és a német Würzburgi Egyetem közös felmérése szerint olyan szexuális különbségek alakultak ki, amelyek már az online térben való viselkedés alapján is kimutathatóak. Ugyanis a férfiak hajlamosak jobban keresni azokat az online tartalmakat, amelyeknek a szórakozáshoz, a játékokhoz és az erotikához kapcsolódnak, míg a nők inkább a közösségi oldalakat használják, ahol baráti kapcsolatokat vagy esetleg partnert keresnek.

nő mobillal_900-494

Továbbá arra is fény derült, hogy kényesebb vagy esetleg veszélyesebb helyzetekben a nők szívesebben húzódnak a háttérbe. De miért is sodornák magukat veszélybe, ha erre a feladatra önként jelentkeznek a férfiak? A nők úgy látszik nem csak az online térben törekszenek a biztonságra, hanem a valós életben is. Továbbá a gyengébbik nem gondoskodó beállítottságának köszönhetően kommunikatívabb és figyelmesebb online felületen és a hétköznapokban egyaránt. Ami a kockázatvállalást illeti, úgy tűnik, hogy a visszafogottabb és megfontoltabb út mérsékeli a kockázatokat, valamint biztonságosabb életformát biztosít.

„Vannak olyan oldalak, amelyek látogatása igen kockázatos, az erős fertőzöttség miatt, ide tartoznak például a szerencsejáték és pornográf oldalak is. Ezek a weboldalak nagyszámú látogatót vonzanak, s nincs megfelelő biztonsági védelmük, ezért mára a kiberbűnözők kedvencei lettek. Az áldozatok sokszor nem is tesznek panaszt, inkább letagadják, hogy csalók áldozatai lettek.” - mondta David Emm, a Kaspersky Lab biztonsági kutatója.

„A vizsgált időszak alatt kétszer annyi férfi számolt be arról, hogy különböző típusú rosszindulatú online vírus támadta meg a számítógépét. A nők ezen időszak alatt - előfeltevéseinket megerősítve - sokkal előrelátóbban és visszafogottan interneteztek, mint a férfiak.” - mondta Dr. Frank Schwab, a Würzburgi Egyetem média pszichológusa.