Együtt-PM: Orbán nem tartotta be munkahely-teremtési ígéretét

Az Együtt-PM szövetség szerint Orbán Viktor miniszterelnök képtelen volt betartani előző választási ígéretét az egymillió új munkahelyről, de bocsánatkérés helyett "rátett még egy lapáttal", és ma már teljes foglalkoztatottságról beszél.

A Bajnai Gordon vezette pártszövetség csütörtökön közleményében reagált arra, hogy a miniszterelnök Ózdon azt mondta: a kormány célja, hogy teljes foglalkoztatottság legyen Magyarországon.

Az Együtt-PM szerint, bár Orbán Viktor 2010-ben egymillió új munkahelyet ígért, ebből félmillió Németországban, Angliában és Ausztriában valósult meg, a többi pedig papíron, "a közmunkarendszer ugyanis csak púderezett munkanélküliség", miközben a valódi, piaci munkahelyek száma az elmúlt négy évben nem emelkedett.

Ma kevesebb és bizonytalanabb az emberek kenyérkereseti lehetősége, mint négy éve volt - írták, megjegyezve: a statisztika javulása csak annak köszönhető, hogy több mint 200 ezren dolgoznak közmunkásként a minimálbérnél kevesebbért, és a foglalkoztatottak számát növelik a külföldön állást vállalók is.

A valódi munkahelyteremtés első lépése a kiszámítható gazdaságpolitika és a stabil forintárfolyam. Ezek megteremtésében az Orbán-Matolcsy páros megbukott, nem érdemelnek még egy esélyt - közölte az Együtt-PM.