Gyűjtést hirdet a Máltai Szeretetszolgálat az Ukrajnában élő rászoruló emberek támogatására

Gyűjtést hirdet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az Ukrajnában élő rászoruló emberek támogatására egy kialakuló humanitárius válság esetén.

A kárpátaljai civil szervezetek tájékoztatása szerint sokakat nehéz helyzetbe hozott a januári nyugdíjaknak és a közalkalmazotti fizetéseknek az elmaradása. Ha az érintettek a februári járandóságukhoz sem jutnak hozzá, súlyos helyzet alakulhat ki, a szegénységet pedig a válság miatt meginduló infláció is tovább mélyíti.

Elsősorban a magukra maradt idős emberek, a több gyermeket nevelő családok és a betegek szenvedhetnek komoly szükséget - közölte a humanitárius szervezet hétfőn az MTI-vel.

A szeretetszolgálat mindennapos kapcsolatban áll a beregszászi és a lembergi máltai szervezettel, a romániai Máramaros megyei karitatív szervezetekkel is egyeztetett a szükséges lépésekről.

A Máltai Szeretetszolgálat cselekvési tervet készített arra az eshetőségre, ha tovább romlik a helyzet, hogy a lehető legrövidebb időn belül segítséget tudjon nyújtani a legelesettebbeknek. A karitatív szervezet adománygyűjtést hirdet, a felajánlásokat bankszámlán fogadja.