Rendőrök és katasztrófavédők tettek esküt

2010-ben romokban hevert a gazdaság, a közbiztonság és a rend, de az elmúlt négy évben a kormánynak a gazdaság mellett sikerült megerősítenie a rendőrséget és a rendet is, így Magyarország ebben is jobban teljesít - mondta Orbán Viktor, a csaknem 1400 rendőr és katasztrófavédő tiszthelyettes ünnepélyes eskütételén.

1400 rendőr és katasztrófavédő tiszthelyettes tett esküt ünnepélyes keretek között Budapesten. A most avatott rendőr-szakközépiskolások, tűzoltók és készenléti rendőrök egy hét múlva állnak szolgálatba.

Az egyenruhás szolgálat mindig kiemelkedő felelősséggel jár - mondta a tiszthelyetteseknek a kormányfő. Orbán Viktor hangsúlyozta: az elmúlt 4 évben megtisztították a rendőrséget azoktól, akik a bűn oldalára álltak, és korszerűbbé tették a rendvédelmi munka feltételeit. Úgy fogalmazott: ma már nem csak a gazdaság, hanem a rend és a közbiztonság dolgában is jobban állunk, mint korábban.

„Emlékezzenek rá, hogy az elmúlt 4 év során tisztességes embereket védő - igaz kemény, de igazságos - törvényi környezetet teremtettünk. Megerősítettük a magyar rendőrséget, mára 3500-zal több rendőr teljesít szolgálatot az utcákon, és ennek nyomán elmondhatjuk, hogy Magyarország minden településén van állandó rendőri jelenlét” – fogalmazott Orbán Viktor.

A kormány február elején döntött arról, hogy a rendvédelmi dolgozók életpályamodelljét kiterjeszti, többek között a Honvédségben szolgáló tiszthelyettesekre is, összesen mintegy 40 ezer egyenruhásra.

A pedagógusokéhoz hasonló életpályamodell és a tervezett, kedvezményes lakásprogram bevezetését, ebben a ciklusban a gazdaság teljesítménye még nem tette lehetővé. A kormányfő szavai szerint ezekre, a választások után viszont sor kerülhet.