Vágó Gábor: A NAV-elnökhelyettesnek köze van feketekereskedelemhez?

Az LMP-s képviselő írásbeli kérdéssel fordul a nemzetgazdasági miniszterhez azt tudakolva: indult-e belső vizsgálat az adóhatóság egyik felső vezetője ellen, aki sajtóhírek szerint üzleti kapcsolatot ápol nagybani feketekereskedelemben érintett intézménnyel.

Vágó Gábor az Átlátszó internetes oldalon szerdán megjelent cikkre hivatkozva fogalmazta meg kérdését. A portál arról írt, hogy Kovácsics Iván NAV-elnökhelyettes fia és felesége a China Mart tulajdonosával üzemeltet közös kereskedőcéget, abban az üzletházban, amelynek pincéjében tavaly nagybani feketekereskedelemre derített fényt a 444.hu.

Vágó Gábor erre a cikkre hivatkozva azt kérdezi Varga Mihálytól, indult-e belső vizsgálat Kovácsics Iván ellen ezen üzleti kör miatt, és ha igen, a vizsgálat idejére felfüggesztik-e tisztségéből. A politikus szerint ezt azért is fontos lenne tisztázni, mert úgy látja, az adófizetők jogosan vannak kiborulva, ha azt látják, az adóhatósággal jó kapcsolatot ápoló vállalatok bármit megcsinálhatnak, míg másokat "utolsó adóforintjukig" vizsgál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).