Eurovíziós Dalfesztivál: rendhagyó kórusmű az elődöntőben

A dán tévétársaság a nézők segítségére is számít, webkamerás felvételeket várnak a világ minden tájáról.

A nézőket is bevonja az idei koppenhágai Eurovíziós Dalfesztivál show-műsorába a házigazda dán közszolgálati tévétársaság (DR). A részvételhez énekelni vagy táncolni kell, majd a produkciót feltölteni a netre. A webkamerával rendelkező vállalkozó kedvű nézők a JoinUs.dk oldalon felénekelhetik a tavalyi győztes dal, az Emmelie de Forest által előadott Only Teardrops egy tetszőleges részét. A feltöltött produkciókból nagyszabású virtuális kórusmű készül, amelyet a május 6-i első elődöntő show-műsorában mutatnak be - szerepel a verseny honlapján.

"Egyik legfontosabb célunk, hogy az embereket közelebb hozzuk egymáshoz, ehhez kapcsolódik az idei verseny központi jelmondata is: Join Us (Csatlakozz hozzánk!). Ezennel mindenkit meghívunk, hogy énekeljen vagy táncoljon a show-ban" - mondta Jan Lagermand Lundme, az idei show irányítója.

A táncosok nemcsak virtuálisan, hanem személyesen is ott lehetnek a koppenhágai versenyen. Tetszőleges produkciót kell feltöltenia JoinUs.dk-ra , kiválasztják a legjobbakat, és előadóik élőben mutathatják be tánctudásukat a május 8-i második elődöntő show-műsorában. A szervezők természetesen repülőjegyet biztosítanak nekik Koppenhágába, valamint szállást a verseny idejére.