Vetíts egyet naponta! – Hatvanéves a diafilmgyártó vállalat

Hatvan éve alapították a Magyar Diafilmgyártó Vállalatot, az évfordulót a jogutód Diafilmgyártó Kft. egész évben vetítésekkel, kiállítással ünnepli.

A Diafilmgyártó Kft. Süveges Gergőt kérte fel az évfordulón nagykövetnek. A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta: abba a korosztályba tartozik, amelyik gyerekkorában a szüleivel nagyon sok diafilmet nézett. Mivel ez nagy élmény volt számára, a saját gyermekeinek is rendszeresen vetít diafilmeket. A diafilm évében nagykövetként azt szeretné üzenni, a diafilm nagyon alkalmas arra, hogy minőségi időt töltsön együtt a család. Nagyköveti jelszava is az: "Vetíts egyet naponta!"
Kossuth Rádió, 180 perc

A diafilm nem egy villanypásztor, ami elé le lehet tenni a gyereket, ez közös program, amelyben együtt vesz részt a család, beszélgetnek közben. Egészen más, ha úgy szólal meg egy film, hogy az apa az anya vagy a nagyobb testvér olvassa a történetet, magyarázta Süveges Gergő.

Az év során számtalan izgalmas program várja a diafilmet szeretőket, illetve az azt megszeretni vágyókat. A Tranzitban felnőtteknek szóló diafilmeket is vetítenek, az Örökmozgó Filmmúzeumba pedig a gyerekközönséget várják. A diafilm.hu oldalon minden programról lehet tájékozódni. Süveges Gergő elmondta: személy szerint a november 6-i programot, a Nagy dianapot várja a legjobban. Az iskoláktól, óvodáktól, különféle intézményektől azt kérik, szánjanak egy napot vagy egy kis időt arra, hogy vetítenek. Hívjanak meg ismertebb embereket, gyakorlottabb meseolvasókat, s legyen egy olyan nap, amikor az egész ország együtt vetít.