Ételt osztanak a rászorulóknak pénteken és szombaton

Kétezer adag meleg étellel és forró teával várja a rászoruló embereket pénteken és szombaton a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, valamint a Baptista Szeretetszolgálat a budapesti Batthyány téren.

Pénteken 16 órától, szombaton 14 órától a két karitatív szervezet ezer-ezer adag ételt oszt ki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bem rakparti központjának udvarán. Az első napon paprikás krumpli, a másodikon rizses hús a menü - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A helyszínen mindkét napon a máltaiak mozgó orvosi rendelője várja a betegeket, pénteken kitelepül a mozgó tüdőszűrő állomás is. A mobil orvosi intézményekben érvényes taj-kártya nélkül is megvizsgálják a rászoruló embereket. Az ételosztás két napja alatt a máltai szeretetszolgálat teajárata nem közlekedik, az érintetteket is a Batthyány téren várják vacsorára az esemény szervezői.

A közös akció célja felhívni rá a figyelmet, hogy a hideg idő beköszöntével a nélkülözőknek egyre nagyobb szükségük van a segítségre, az adományok mellett a rájuk irányuló figyelemre is.

Az ételosztáson pénteken részt vesz Szenczy Sándor baptista lelkész, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke és Morva Emília, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közép-magyarországi régióvezetője.