Megrongálták Wass Albert XVII. kerületi szobrát

Önkényuralmi jelképet fújtak festékszóróval Wass Albert író XVII. kerületi szobrának talapzatára, a szobor arcát pedig feketére festették - tájékoztatta a Rákosmenti Erőforrás Bizottság elnöke szerdán az MTI-t.

Dunai Mónika elmondta, hogy a rongálást szerda reggel vették észre és azonnal bejelentették a rendőrségen. Amellett, hogy a szobor arcát feketére festették, az emlékmű talapzatára fél méterszer fél méteres horogkeresztet fújtak - fejtette ki.

Hozzátette, hogy nemcsak a szobrot rongálták meg, hanem a Wass Albert nevét viselő tér utcanévtábláját is feketére festették.

Mint mondta, elítélik a közterületi rongálás minden formáját, a mostani esetet pedig különösen súlyosnak tartják az önkényuralmi jelkép használata miatt.

Az önkormányzat alkalmazottai civilekkel közösen lemosták a festéket, és a félelmet keltő esetre egy szál fehér rózsával válaszoltak, a virágot a szobor talapzatánál helyezték el.

A mintegy 180 centiméter magas szobrot öt éve, Rákoskert fennállásának 75. évfordulóján állították közadakozásból, civil kezdeményezésre.