Bajnai ellen tüntettek a Hajdú-Bét károsultjai

Kifizetetlen pénzük miatt tüntettek az egykori Hajdú-Bét baromfifeldolgozó károsultjai a Haza és Haladás Egyesület székhelye előtt a fővárosban. A gazdák szerint az egyesület vezetője, Bajnai Gordon is felelős azért, hogy nem kapták meg a leszállított libák árát. Az Együtt 2014-PM cáfolta, hogy ezért Bajnai Gordon volna a felelős.

A Haza és Haladás Egyesület fővárosi irodája előtt tüntettek a Hajdú-Bét károsultjai. "Nem felejtünk!" és "Bajnai a tolvajok fejedelme" feliratú táblákkal érkeztek, két libát is vittek magukkal.

Kapin Albert 18 millió forint értékben szállított még a 2000-es évek elején libát a baromfifeldolgozónak. Azt mondta, a szállítmány ellenértékét azóta sem a kapta meg – ezt szeretnék számon kérni Bajnai Gordonon.

Bajnai úr 10 év után sem bújhat a jogászok háta mögé, mert felelősségre kell vonni. Nagyon bízom benne, hogy a mindenkori törvények segítségével az ügyészség újra ismét vizsgálja majd az ügyeket – nyilatkozta Kapin Albert a Híradónak csütörtökön.

Az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség még a tüntetés előtt közölte: együttéreznek a károsultakkal, de a leghatározottabban cáfolják, hogy nehéz helyzetükért Bajnai Gordon volna a felelős.

Wittner Mária, a Fidesz országgyűlési képviselője, akit a károsultak kértek fel az ügyük képviseletére, az igazság kiderítése érdekében belenézne azokba a dossziékba is, amelyeket Karsai József egykori MSZP-s képviselő gyűjtött össze a károsultak dokumentumaiból.

Tegyük vissza a gazság elé az „i" betűt, ebből lesz az igazság. Igazságot kell ezeknek az embereknek szolgáltatni, ezt követeli az erkölcs, jóérzés, a tisztesség, és ezt követeli a magyar társadalom – fogalmazott a fideszes országgyűlési képviselő.

A volt szocialista politikus csütörtökön azt mondta: nem tudja a dossziékat Wittner Máriának bemutatni, mert azok egy külföldi közjegyzőnél vannak letétben, ám úgy vélte: azokban is csak olyan dokumentumok vannak, amelyeket annak idején a rendőrség és az ügyészség begyűjtött.

Ígéretet tettem arra, hogy amíg élek, a dossziék nem kerülnek nyilvánosságra. El lehet azonban beszélgetni arról, hogy nagyjából mi van bennük – mondta Karsai József, Battonya polgármestere.

A politikus Wittner Máriának azt javasolta, forduljon a rendőrséghez, és az ügyészséghez, hogy a hatóságok vegyék elő újból a régi ügyeket. Karsai József egyébként továbbra is úgy véli, hogy Bajnai Gordonnak bocsánatot kellett volna kérnie a károsultaktól.