Megegyeztek az erzsébetvárosi vendéglátóhelyek a kerület vezetésével

Az önkormányzat és az érintett vállalkozások közösen dolgozzák majd ki az együttélés szabályait, és mindkét fél aktív részt vállal majd a végrehajtásában, betartásában.

Egy új és átfogó közmegegyezés keretén belüli együttműködésről állapodott meg Erzsébetváros polgármestere a VII. kerületi vendéglátóhelyek vezetőivel - közölte a kerületi önkormányzat csütörtökön az MTI-vel.

Vattamány Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester és a vendéglátóhelyeket képviselő Zsendovits Ábel "úttörő közmegegyezésnek" nevezve megállapodásukat, közös közleményükben azt írták: elvi megállapodás született arról, hogy Erzsébetváros és az érintett vállalkozások kidolgozzák az együttélés szabályait, közösen aktív részt vállalnak a végrehajtásában, betartásában, és ennek eredményeit már az idei turisztikai szezonban érezhetik a kerület lakosai.

A tájékoztatás szerint megállapodtak arról is, hogy egy átfogó új közmegegyezés keretén belül kialakítják az együttműködés részletes szabályait, amelyek érintik a közrendet, a köztisztaságot, a közös teherviselést, a vendéglátóhelyek önszabályozásának kialakítását, a rendszeres egyeztetést, valamint a közös kommunikációt.

A közlés szerint az önkormányzat vezetése támogatja azt a kezdeményezést, hogy megfelelő előkészítést követően a belső-erzsébetvárosi területen található néhány frekventált utca sétálóutca legyen.