Betegsége miatt egyelőre helyettesítik Kocsis Zoltánt

Betegsége miatt nem vezényelheti a Pannon Filharmonikusokat Kocsis Zoltán és elmarad a művész december 14-re tervezett zongoraestje.

A Pannon Filharmonikusok az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: október 25-én a Kossuth-díjas karmester, zongoraművész helyett Howard Williams, a Pannon Filharmonikusok egykori vezető karmestere vezényel. A koncert műsora nem változik, az arra megváltott jegyek érvényesek, vagy a vásárlás helyszínén visszaválthatók. Kocsis Zoltán december 14-ére meghirdetett önálló zongoraestje azonban elmarad.

Pécs, 2012. szeptember 12.Kocsis Zoltán kétszeres Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas karmester, zongoraművész, zeneszerző, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar főzeneigazgatója, az évadnyitó koncert szólistája beszél a Pannon Filharmonikusok évadnyitó sajtótájékoztatóján a pécsi Kodály Központban 2012. szeptember 12-én.MTI Fotó: Kálmándy FerencPécs, 2012. szeptember 12.Kocsis Zoltán kétszeres Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas karmester, zongoraművész, zeneszerző, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar főzeneigazgatója, az évadnyitó koncert szólistája beszél a Pannon Filharmonikusok évadnyitó sajtótájékoztatóján a pécsi Kodály Központban 2012. szeptember 12-én.MTI Fotó: Kálmándy Ferenc

Korábbi kép Kocsis Zoltánról MTI Fotó: Kálmándy Ferenc

Kocsis Zoltánt, a Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatóját váratlan megbetegedése miatt múlt hét csütörtökön kórházba szállították, ahol sikeres kardiológiai műtétet végeztek el rajta.

Kovács Géza, az együttes főigazgatója korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a művész felépülése több hónapot vesz igénybe. A Nemzeti Filharmonikusok ezért a következő hetekben vendégkarmesterek bevonásával tartja meg a vele meghirdetett hangversenyeket.

A szeptember 25-i, kedd esti évadnyitó koncertet - műsorán Debussy szimfonikus darabjaival és Bartók A kékszakállú vára című művével - Kovács János Kossuth-díjas karmester vezényli.