Követte Norman Mailert az özvegye

Noriss Mailer 61 esztendősen rákban hunyt el

Elhunyt Norris Mailer, a Pulitzer-díjas író, Norman Mailer özvegye.Norris Mailer 61 esztendős korában, rákbetegség következtében vasárnap hunyt el brooklyni otthonában - közölte honlapján a Norman Mailer Társaság.

Az író már 52 éves volt, amikor megismerkedett a húszas éveiben járó asszonnyal, aki öt évvel később hatodik, utolsó felesége lett. Egy közös gyermekük született.

A modellségbe, az írásba és a festészetbe is belekóstolt Norris Mailernek nem volt könnyű élete az ünnepelt szerző mellett. Mint idén kiadott A Ticket to Circus (Cirkuszjegy) című visszaemlékezésében leírta, férje cseppet sem bátorította művészi munkáját, kerülte, amikor kiderült, hogy rákos és számos nővel volt viszonya házasságuk alatt.

A kilencvenes évek elején a se veled-se nélküled viszony a sajtóba is kiszivárgott és az ABC televíziónak adott interjújában Norris nyíltan beszélt róla, hogy férje "alkalmanként olyan, mint egy bárány, de azért többnyire inkább egy szamárcsődör".

Norris MailerNorris Mailer

Az író mellett volt, amikor 2007-ben meghalt. "A szája széles mosolyra húzódott, a szemei megteltek izgatottsággal, mintha valami elbűvölő dolgot látna. Aztán elment" - idézte fel később utolsó pillanatait.

Az özvegy elismerte, hogy Mailer megváltoztatta az egész életét, de azt is hangoztatta, hogy senkivel sem cserélné el ezt az életet. "Ki tudja, mihez kezd ott a másik oldalon? Szeretném utolérni és megtudni" - mondta.

Mailer egy munkatársa, a család barátja, Lawrence Schiller szerint Norris erős asszony volt: úgy szervezte az író életét, hogy elég ideje legyen a munkára és ő tartotta össze a családot is. "Kitartott mellette és jobb embert faragott belőle" - méltatta Schiller.