Elkeseredett harc: gyermekeit akarja a popkirály exneje

Debbie Rowe tagadja, hogy 4 millió dollárért lemondott róluk

Nem fogadott el milliókat gyerekeiért, és nem mondott le róluk - cáfolta a médiában megjelent hírt keddi közleményében Michael Jackson volt feleségének ügyvédje. A popsztár halála ügyében folyó nyomozás közben egyhelyben topog: továbbra sem sikerült kideríteni, hogy került a feltehetően a halálát okozó, klinikai altatáshoz használatos gyógyszer az énekes szervezetébe.

Debbie Rowe ügyvédje, Eric George kedden a New York Postnak eljuttatott indulatos közleményben cáfolta a napilapban aznap megjelent értesülést, miszerint Rowe mintegy 4 millió dollárt fogadott el cserébe azért, hogy feladja a 12 esztendős Prince Michaelhez és a 11 esztendős Parishez fűződő szülői jogait. Az ügyvéd ragaszkodott hozzá, hogy a cáfolatot egyidejűleg közöljék.

A Postnak írt levélben George leszögezte, hogy Rowe, a gyermekek vérszerinti anyja "nem adta fel és nem is fogja feladni" szülői jogait. A napilap főszerkesztője, Col Allan azonban kijelentette, hogy "a Post kiáll a sztorija mellett".

Az ügyvéd levelében az is szerepelt, hogy az 1999-es válást követően végül is semmiféle megállapodás nem jött létre Jackson és Rowe között a gyerekek felügyeleti jogáról, illetve a láthatásról. 2001-ben ugyan el akarták perelni Rowe szülői jogait, de ezt a kísérletet megtámadta a bíróságon, s végül soha nem emelkedett törvényerőre.

Michael Jackson és Debbie RoweMichael Jackson és Debbie Rowe

Jackson június 25-én bekövetkezett halála után három gyermeke (a harmadik, a 7 esztendős Prince Michael II. egy ismeretlen béranyától született) átmenetileg a nagymamájuk, Katherine Jackson gyámsága alá került. A gyermekek felügyeleti jogának tárgyalására jövő hétfőn kerül sor.

Még nem hozzák nyilvánosságra a boncolás eredményét

A sztár hirtelen halála ügyében számos hatóság folytat vizsgálatot. Többek között azt akarják kideríteni, hogyan juthatott a szervezetébe a propofol nevű klinikai altatószer, amely a halálát okozhatta, de egyelőre nem sikerült megállapítani.

A Los Angeles-i halottkémi hivatal kedden felkérte Jackson bőrgyógyászát, Arnold Kleint a sztárral kapcsolatos orvosi anyagok átadására. Az orvos ügyvédje közölte, hogy a dokumentumokat szerdán szolgáltatják ki. Mint a hivatal szóvivője leszögezte, amíg nem zárul le a nyomozás, nem hozzák nyilvánosságra a boncolás eredményét, s ez még a jövő hétre sem várható.

A Los Angeles-i gyilkossági csoport közben kedden ismét Cherilyn Lee-t, az énekes táplálkozási tanácsadóját kérdezte ki. A szakember elmondta, hogy ő tavasszal csak vitamininjekciókkal kezelte a sztárt. Bár kóros álmatlansága miatt Jackson kérte tőle, ő sohasem adott neki Diprivant (ezen a márkanéven forgalmazzák a propofolt), sőt figyelmezette annak veszélyeire, amivel azonban véleménye szerint tisztában volt az énekes. Lee azt is tagadta, hogy az intravénásan beadandó szer tűnyomait látta volna páciense karján. A nyomozók viszont azt mondták neki, hogy a halála napján kiérkező mentők egy csomó szúrásnyomot találtak Jackson testén.

Ha még nem tudja, mit főzzön, de tudja, hogy mi van a fűszerpolcán, kattintson ide! Csak be kell jelölnie a hozzávalókat, és mi rögtön adunk hozzá sok-sok választási lehetőséget. Egészen pontosan: remek recepteket, az ön alapanyagaira kitalálva!