Leállították a kutatást! Nem keresik tovább a lezuhant Air France-gép roncsait

Az Air France A330-as Airbus utasszállító gépe május utolsó napján 228 emberrel - köztük négy magyar állampolgárral és egy szlovákiai magyarral - a fedélzetén zuhant le az Atlanti-óceánba

A brazil haditengerészet leállította annak az Air France-gépnek a roncsai utáni kutatást, amely június 1-re virradóra zuhant le az Atlanti-óceánba a dél-amerikai ország partjai előtt.

Megtalálták a lezuhant Air France gép roncsait Megtalálták a lezuhant Air France gép roncsait

Henry Munhoz alezredes, a brazil légierő szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján közölte: kilenc napja nem találtak semmit, és már nem számolnak azzal, hogy valami lényegesre bukkannak. A kereső műveletbe francia hadihajók, illetve spanyol és amerikai repülőgépek is bekapcsolódtak. Összesen 51 holttest maradványait emelték ki a vízből. Az Air France A330-as Airbus utasszállító gépe május utolsó napján 228 emberrel - köztük négy magyar állampolgárral és egy szlovákiai magyarral - a fedélzetén Rio de Janeiróból szállt fel párizsi úti céllal. Miután az óceán fölött egy viharzónába került a darabjaira szakadt. A katasztrófa okát egyelőre nem tudták teljes biztonsággal megállapítani, mert a gép fekete dobozait nem találták meg. A szakértők a sebességmérőt vezérlő számítógép meghibásodására gyanakszanak. A szerencsétlenséget kivizsgáló BEA francia polgári légiközlekedés-biztonsági nyomozó iroda bejelentette: július 2-án sajtóértekezleten ismerteti az "első tényszerű jelentést". A franciák azonban haditengerészetükkel még folytatják a kutatást annak reményében, hogy megtalálják az Airbus fekete dobozait. A berendezésekben tárolt adatok egyértelmű választ adhatnak arra, hogy miért következett be a katasztrófa.