×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Modern Art Orchestra koncertjével kezdődik az Érdi Jazz Fesztivál

 

A Bögöthy Trió és a Modern Art Orchestra koncertjével kezdődik az Érdi Jazz Fesztivál, amelyet szeptember 11. és 13. között rendeznek a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében.

Az Érden debütáló vibrafon-szaxofon-bőgő összeállítású Bögöthy Trió tagja Bögöthy Ádám nagybőgős, Szaniszló Richárd vibrafonos és Mester Dániel szaxofonos.

A Modern Art Orchestra ritkán hallható Bartók-lemezével érkezik a fesztiválra. Az eredetileg szóló zongoradarabokat a Modern Art Orchestra (MAO) szólistái, Bacsó Kristóf, Ávéd János, Subicz Gábor és Fekete-Kovács Kornél dolgozták át nagyzenekarra, ügyelve a dalok eredeti formájának és szólamainak megőrzésére. A tizenöt folkmelódia megszólalása között a MAO zenészeinek vezetett improvizációja épít hidat – közölték a szervezők az MTI-vel.

Szeptember 13-án először a Varga Dávid Quintet – Varga Dávid ének, Farkas Zsolt zongora, Oláh Kálmán Jr. szaxofon, Siklai István bőgő, Márkosi András dob –  lép színpadra, majd a fesztivál zárásaként az idén 40 éves Budapest Ragtime Band ad koncertet. A ragtime-on kívül jazz standardek, örökzöldek és vicces zenei paródiák is megszólalnak.

A szabadtéri rendezvény a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében, de fedett rész alatt zajlik. Ettől függetlenül arra kérik a közönséget, hogy viseljenek maszkot.