Új alelnökök az IVSZ vezetésében

Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) közgyűlésén megválasztották a szövetség három új alelnökét - közölte az infokommunikációs érdekképviseleti szervezet.

Az informatikai tagozatot Vityi Péter, a Transround Kft. kereskedelmi és marketing igazgatója, a telekommunikációt Kőrösi Szabolcs Gábor, a Telenor Magyarország Zrt. szabályozási és kormányzati kapcsolatok igazgatója, míg az elektronika területet a korábbiakhoz hasonlóan Gacsal József, az Intel Hungary Ltd. üzletfejlesztési igazgatója képviseli az IVSZ elnökségében.

A tagozati alelnökök mellett egy általános elnökségi tagot is választottak a küldöttek a szerdai közgyűlésen: a tisztségre a két jelölt közül Wenczel Richárdot, az EMC Magyarország Kft. képviseletében választották elnökségi taggá. A szövetség vezetője továbbra is Laufer Tamás, aki 2013-ban szerzett elnöki mandátumot újabb három évre.

A közlemény idézi Major Gábort, az IVSZ főtitkárát, aki röviden ismertette a hazai IT vállalkozásokat támogató GOP-3.3.4 pályázat részleteit. A főtitkár kiemelte: az uniós pályázati források lehetővé teszik a tagvállalatok számára az európai környezetbe való kijutás költségeinek csökkentését.

Az elfogadott Nemzeti Infokommunikációs Stratégia megvalósításában a minisztérium partnerként tekint az IVSZ-re és tagvállalataira - hangsúlyozta a közgyűlésen Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációért felelős államtitkára.